Ön jelenleg itt tartózkodik: Környezetvédelem / KAR, KÜJ, KTJ


 Cimke felhő


Partnereink

LinkBank

szakember kereső

Linkgyűjtemény


Kérdések és válaszok

Tovább a kérdések és válaszokhoz

KAR, KÜJ, KTJ


Az oldalon információt talál a KAR alapbejelentésről, a KÜJ és a KTJ számról. Amennyiben segítségre lenne szüksége az adatszolgáltatással kapcsolatban, vagy tanácsra van szüksége, kérjük lépjen kapcsolatba cégünkkel.

KAR rendszer (környezetvédelmi alapnyilvántartó rendszer)

Minden környezetvédelmi adatszolgáltatás első lépése a környezetvédelmi alapnyilvántartáshoz szükséges adatok egyszeri bejelentése a környezetvédelmi alapnyilvántartó rendszerbe (KAR). A bejelentkezést a környezeti alapnyilvántartásról szóló 78/2007 (IV.24.) kormányrendelet alapján kell megtenni.

 

A KAR rendszerbe történő bejelentkezés az adatlapok megfelelő rovatainak kitöltésével és a kitöltött nyomtatványok illetékes felügyelőség részére történő megküldésével teljesíthető. A környezetvédelmi alapnyilvántartás környezetvédelmi szakterületeket lefedő nyilvántartások közös alapadatait tartalmazó nyilvántartás. A nyilvántartásba a környezetvédelmi igazgatással kapcsolatba kerülő ügyfelek, valamint környezetvédelmi objektumok azonosító adatai kerülnek be.

KÜJ, KTJ szám

A KAR nyilvántartás keretében a környezethasználó cég egy országos érvényű, egyedi azonosító jelet kap, ez a KÜJ szám. A KÜJ számmal a környezetvédelmi igazgatásban ügyfélként, adatszolgáltatóként, stb. vesz részt. Az ügyfél telephelye, vagy telephelyei egyedi azonosítás céljából külön jelet kapnak telephelyenként, ez a KTJ szám. Adatszolgáltatás (pl.: hulladékgazdálkodási, levegőtisztaságvédelmi stb.) akkor lehetséges, ha az ügyfél rendelkezik KÜJ számmal és az adott telephelyre KTJ számmal is.


Jelenleg Magyarországon nem létezik nyilvánosan elérhető adatbázis a kiadott, érvényben lévő KÜJ, illetve KTJ számokról.


Az adatszolgáltatás során beküldött adatok a KAR rendszerben kerülnek feldolgozásra. A feldolgozott adatlapok alapján olyan adatok kérdezhetők le, amelyek tájékoztatást adnak Magyarország, illetve a kisebb térségek környezeti helyzetéről.

 

Budapest - Miskolc - Debrecen - Kaposvár - Eger - Győr -Nyíregyháza - Pécs - Szeged - Szekszárd - Szolnok - Tatabánya - Szombathely - Veszprém - Zalaegerszeg - Kecskemét - Kelet Magyarország