Ön jelenleg itt tartózkodik: Környezetvédelem / Felszín-alatti vízminőségvédelmi adatszolgáltatás


 Cimke felhő


Partnereink

LinkBank

szakember kereső

Linkgyűjtemény


Kérdések és válaszok

Tovább a kérdések és válaszokhoz

Felszín-alatti vízminőségvédelmi adatszolgáltatás


Az alábbi oldalon információt talál a felszín alatti vízvédelmi adatszolgáltatás határidejéről és arról, hogy milyen esetekben kell bevallást készíteni. Amennyiben segítségre lenne szüksége az adatszolgáltatással kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba cégünkkel.

FAVI adatlapok
Felszín alatti vízminőségvédelemmel kapcsolatos alap- és éves adatszolgáltatás a felszín alatti víz és a földtani közeg környezetvédelmi nyilvántartási rendszer (FAVI) adatszolgáltatásáról szóló 18/2007. (V. 10.) KvVM rendelet alapján.
 
FAVI-ENG
A FAVI-ENG adatszolgáltatási rendszer a felszín alatti vizeket veszélyeztető és szennyező források és tevékenységek számbavételére és a felszín alatti vizekre gyakorolt hatásaik figyelemmel kísérésére irányul.
 
FAVI-MIR-K
A FAVI (felszín alatti vizes nyilvántartás) olyan tevékenységeket vizsgál, amelyek hatással vannak a felszín alatti vizekre. Vezetésével nyomon lehet követni a felszín alatti vizek mennyiségi illetve minőségi változásait.
A FAVI-MIR-K adatszolgáltatás a FAVI környezethasználati monitoring alrendszere. A FAVI-MIR-K alrendszer a felszín alatti víz mennyiségi, illetve minőségi állapotát érintő tevékenységet folytató által végzett méréseket, így különösen a vízközművek - a hulladéklerakók üzemeltetéséhez, a bányatavak hasznosításához -, az ivó-, ásvány- és gyógyvízhasználatok vízbázisvédelmi tevékenységekhez kapcsolódó; valamint a szennyezett, tartósan karosodott területek kármentesítési monitoring rendszerek által szolgáltatott adatokat összegzi a felszín alatti vizek minőségi és mennyiségi változásának nyomonkövetése érdekében.
 
FAVI-KÁRINFÓ
A FAVI Kármentesítési információs alrendszerbe történő adatszolgáltatás a kármentesítések és a felszín alatti víz és földtani közeg szennyezőforrásainak, szennyezett területeinek országos számbavételéhez szükséges.

A felszín-alatti vízvédelmi éves jelentést a tárgyévre vonatkozóan a tárgyévet követő év március 31-ig kell benyújtani!

Budapest - Miskolc - Debrecen - Kaposvár - Eger - Győr -Nyíregyháza - Pécs - Szeged - Szekszárd - Szolnok - Tatabánya - Szombathely - Veszprém - Zalaegerszeg - Kecskemét - Kelet Magyarország