Ön jelenleg itt tartózkodik: Munkavédelem / Foglalkozás egészségügy


 Cimke felhő


Partnereink

LinkBank

szakember kereső

Linkgyűjtemény


Kérdések és válaszok

Tovább a kérdések és válaszokhoz

Foglalkozás egészségügy


FoglalkozásegészségügyMinden munkáltató foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást köteles biztosítani valamennyi munkavállalója számára. Üzemorvosi szolgáltatás ellátására meg kell bízni arra jogosult egészségügyi szervezetet! Lehetőség szerint minél közelebb.
Az orvosi vizsgálatok rendjét írásban kell meghatározni ami munkavédelmi és foglalkozás egészségügyi szaktevékenység.

A munkavállalóknak az alábbiak szerint kell orvosi vizsgálaton részt venniük:
    • Munkaviszony létesítésekor, a munkavégzést megelőzően előzetes orvosi vizsgálaton;
    • Időszakos orvosi alkalmassági vizsgálaton, ha az előző vizsgálat érvényes időtartama lejárt;
    • Valamint rendkívüli orvosi vizsgálaton kell részt venni munkakör megváltoztatása esetén, vagy ha a szakorvos a munkavállaló egészségügyi állapotára tekintettel szükségesnek tartja. Például a napi 4 órát meghaladó képernyő (számítógép) előtt végzett       munkával foglalkozó munkavállaló részére az évenkénti üzemorvosi felülvizsgálat mellett, kötelező kétévenkénti szemészeti vizsgálattal kiegészített orvosi vizsgálatot ír elő a vonatkozó jogszabály.

A munka-egészségüggyel kapcsolatos további követelmény, hogy minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.

Vállaljuk:

    • orvosi vizsgálatok rendjének meghatározását
    • a szervezet vonzáskörzetében üzemorvosi szolgáltatást ellátó intézmények felkutatását,
    • az üzemorvos által javasolt munkaegészségügyi feladatok megvalósításának felügyeletét,
    • az időszakos orvosi alkalmassági vizsgálatok nyilvántartását és az esedékessé vált vizsgálatokra vonatkozó tájékoztatást.

    • munkahelyi metőláda beszerzése

 Amennyiben a fenti témával kapcsolatban felmerülő kérdése van keresse Debreceni központi irodánkat az 52/541-567-es telefonszámon vagy az info@viragosvedelem.hu email címen!

Budapest - Miskolc - Debrecen - Kaposvár - Eger - Győr -Nyíregyháza - Pécs - Szeged - Szekszárd - Szolnok - Tatabánya - Szombathely - Veszprém - Zalaegerszeg - Kecskemét - Kelet Magyarország